Kruidige geplette aardappeltjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 500 gr krieltjes, gewassen
- olijfolie
- 1 eetlepel mosterd
- het sap en de zeste van 1 citroen
- enkele chilivlokjes
- 1 teen look, gepeld en geperst
- 1 koffielepel fijne griessuiker
- peper van de molen
- grof zeezout van de molen
- verse kruiden, gehakt (munt, peterselie, thijm, oregano, bieslook, rozemarijn,...)
- 50 ml olijfolie
- Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht. Vet een bakplaat in met olijfolie.
- Kook of stoom de krieltjes beetgaar.
- Laat ze even uitdampen.
- Duw de krieltjes wat platter met de onderkant van een glas en leg ze dan mooi naast mekaar op de bakplaat.
- Besprenkel met wat extra olijfolie.
- Rooster de krieltjes in de hete oven tot ze krokant zijn (zo'n 15 min).
- Maak de vinaigrette: meng de mosterd met het sap en de zeste van de citroen in een kommetje.
- Voeg de chili, look en suiker toe.
- Kruid met peper en zout.
- Voeg de kruiden toe, zodat je een groene vinaigrette bekomt.
- Leng aan met olijfolie.
- Lepel deze dressing over de krokante aardappeltjes en schep om.
We hebben deze aardappeltjes gegeten bij côte à l'os. Ik had er 24 gemaakt, maar het hadden er gerust meer mogen zijn.
Reacties