Kruidige geplette aardappeltjes

Foto Cathy Van de Moortele
Ik ben smoorverliefd op deze krieltjes. Een beetje meer werk dan anders, maar het is het zeker waard. Zoek je favoriete verse kruiden uit (ik heb er wat munt bij gedaan, omdat ik dat wel fris vind als het warm is), maar gebruik wat jij in je kruidentuin hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr krieltjes, gewassen
  • olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • het sap en de zeste van 1 citroen
  • enkele chilivlokjes
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 1 koffielepel fijne griessuiker
  • peper van de molen
  • grof zeezout van de molen
  • verse kruiden, gehakt (munt, peterselie, thijm, oregano, bieslook, rozemarijn,...)
  • 50 ml olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht. Vet een bakplaat in met olijfolie.
  • Kook of stoom de krieltjes beetgaar.
  • Laat ze even uitdampen.
  • Duw de krieltjes wat platter met de onderkant van een glas en leg ze dan mooi naast mekaar op de bakplaat.
  • Besprenkel met wat extra olijfolie.
  • Rooster de krieltjes in de hete oven tot ze krokant zijn (zo'n 15 min).
  • Maak de vinaigrette: meng de mosterd met het sap en de zeste van de citroen in een kommetje.
  • Voeg de chili, look en suiker toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Voeg de kruiden toe, zodat je een groene vinaigrette bekomt.
  • Leng aan met olijfolie.
  • Lepel deze dressing over de krokante aardappeltjes en schep om.
TIP:

We hebben deze aardappeltjes gegeten bij côte à l'os. Ik had er 24 gemaakt, maar het hadden er gerust meer mogen zijn.

Reacties

els zei…
super lekker
Blij dat jij dat ook vond. Wij hebben er ook van gesmuld!