Poke bowl met zalm

Foto Cathy Van de Moortele
Fris en gezond: poke bowls. Een kom boordevol lekkere hapjes, liefst met blokjes rauwe vis en volkoren granen. Deze keer heb ik gekozen voor bulghur en verse zalm. Laat maar komen!

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr bulghur
  • groentebouillon
  • 300 gr verse zalm, in blokjes gesneden
  • sojasaus
  • sesamolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 sjalot, gepeld 
  • 4 radijzen, schoongemaakt
  • 1/2 mango, geschild
  • 1 avocado, gepeld en ontpit
  • 2 eetlepels amandelen, grof gehakt
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • zwarte sesamzaadjes
  • chilivlokjes
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de bulghur gaar in de groentebouillon.
  • Giet af en laat afkoelen.
  • Meng de zalm met de sojasaus, sesamolie en het citroensap.
  • Verdeel de bulghur over twee kommen.
  • Schep de zalm naast de bulghur.
  • Schaaf de sjalot en radijzen heel fijn en strooi ze over je gerecht.
  • Snij de mango in flinterdunne reepjes en de avocado in blokjes en werk er je poke bowl verder mee af.
  • Strooi de stukjes amandel, pijpajuintjes, sesamzaadjes en chilivlokjes over je poke bowl.
TIP:

Zorg dat je vis heel erg vers is, als je hem rauw serveert. Het citroensap zal de vis een heel klein beetje minder rauw maken.
Zalm kan prijzig zijn. Kijk eens of er geen zalmblokjes of zalmsnippers liggen, vaak zijn die goedkoper.

Reacties