Poke bowl met zalm
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 120 gr bulghur
- groentebouillon
- 300 gr verse zalm, in blokjes gesneden
- sojasaus
- sesamolie
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 sjalot, gepeld
- 4 radijzen, schoongemaakt
- 1/2 mango, geschild
- 1 avocado, gepeld en ontpit
- 2 eetlepels amandelen, grof gehakt
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- zwarte sesamzaadjes
- chilivlokjes
- Kook de bulghur gaar in de groentebouillon.
- Giet af en laat afkoelen.
- Meng de zalm met de sojasaus, sesamolie en het citroensap.
- Verdeel de bulghur over twee kommen.
- Schep de zalm naast de bulghur.
- Schaaf de sjalot en radijzen heel fijn en strooi ze over je gerecht.
- Snij de mango in flinterdunne reepjes en de avocado in blokjes en werk er je poke bowl verder mee af.
- Strooi de stukjes amandel, pijpajuintjes, sesamzaadjes en chilivlokjes over je poke bowl.
Zorg dat je vis heel erg vers is, als je hem rauw serveert. Het citroensap zal de vis een heel klein beetje minder rauw maken.
Zalm kan prijzig zijn. Kijk eens of er geen zalmblokjes of zalmsnippers liggen, vaak zijn die goedkoper.
Reacties