Pasta checca met burrata

Foto Cathy Van de Moortele
Soms heb je gewoon niet de tijd om je saus lang te laten sudderen. Slowcooking brengt extra smaak met zich mee en dat is gewoon top. Op een doordeweekse werkdag wil je wel eens een snellere maaltijd en dan is deze pasta perfect. Je cuttert de rauwe groenten namelijk gewoon in de keukenrobot en voegt ze op het einde toe aan de pasta. Klaar! Werk af met romige burrata, gewoon, omdat burrata alles beter maakt en je nooit meer gewone mozzarella zal eten.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr verse pasta
  • 6 blaadjes basilicum
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 gr vleestomaat, grof gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en grof gesneden
  • scheutje olie
  • 1 teen look, gepeld
  • peper en zout
  • 1 burrata
  • extra basilicum
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Cutter de basilicum met de kaas, tomaat, pijpajuin, olie en look.
  • Het mag geen puree worden, dus gebruik liefst de pulseerknop.
  • Kruid met peper en zout.
  • Giet de pasta af en hou wat pastakookvocht apart.
  • Meng de groentesaus door de pasta en voeg wat kookvocht toe, zodat het mengen wat makkelijker gaat.
  • Breng alles over in een grote kom.
  • Scheur de burrata over de pasta en roer om.
  • Serveer met extra basilicumblaadjes, die je net voor het opdienen over de pasta scheurt.
TIP:

Burrata is mozzarella met een romige kern binnenin. 

Reacties