Pasta checca met burrata
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 250 gr verse pasta
- 6 blaadjes basilicum
- 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- 250 gr vleestomaat, grof gesneden
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en grof gesneden
- scheutje olie
- 1 teen look, gepeld
- peper en zout
- 1 burrata
- extra basilicum
- Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
- Cutter de basilicum met de kaas, tomaat, pijpajuin, olie en look.
- Het mag geen puree worden, dus gebruik liefst de pulseerknop.
- Kruid met peper en zout.
- Giet de pasta af en hou wat pastakookvocht apart.
- Meng de groentesaus door de pasta en voeg wat kookvocht toe, zodat het mengen wat makkelijker gaat.
- Breng alles over in een grote kom.
- Scheur de burrata over de pasta en roer om.
- Serveer met extra basilicumblaadjes, die je net voor het opdienen over de pasta scheurt.
Burrata is mozzarella met een romige kern binnenin.
Reacties