Kersenbrownies

Foto Cathy Van de Moortele
Hohoho... chocolade en kersen. Daaaag! Niet normaal hoe lekker dit is. De kersen zijn nu volop te verkrijgen. Go for it!

Wat hebben we nodig:
  • 65 gr boter
  • 75 gr donkere chocolade, in stukjes gebroken
  • 100 gr lichtbruine suiker
  • 25 gr pure cacao
  • 50 gr patisseriebloem
  • 2 gr bakpoeder
  • 1/2 koffielepeltje espressopoeder (facultatief)
  • snuifje zout
  • 75 gr ei (1.5 ei)
  • 100 gr kersen, ontpit en gehalveerd
  • 25 gr chocoladestaafjes, in stukjes gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een vierkante vorm lichtjes in met bakspray.
  • Bekleed de vorm met bakpapier dat je laat overhangen over de vorm. Op die manier kan je straks de brownies makkelijk uit de vorm tillen. Vet ook het papier in met bakspray.
  • Laat de boter smelten met de chocolade en suiker op een laag vuur.
  • Zeef de cacao met de bloem, het bakpoeder, espressopoeder en zout.
  • Roer de droge ingrediënten kort door de natte.
  • Meng de losgeklopte eieren door het beslag.
  • Voeg de kersen toe en roer om. Hou nog wat kersen apart voor de afwerking.
  • Stort het beslag in de vorm.
  • Duw de extra kersen half in het beslag, zodat je ze nog ziet. Idem voor de chocoladestukjes.
  • Bak de brownie 25 - 30 min. Ze horen nog een beetje zacht te zijn binnenin. 
TIP:

Laat de brownies afkoelen in de vorm op een rooster.
Til de brownies met papier en al uit de vorm en snij ze in vierkantjes.
Chocoladestaafjes worden normaal gebruikt voor de gekende chocoladebroodjes (bladerdeeg met 2 reepjes chocolade binnenin). Je kan ze vinden in speciaalzaken die bakgerief verkopen. Hak deze staafjes in stukken. Ze zullen niet smelten tijdens het bakken.

Reacties