Cowboy puree

Foto Cathy Van de Moortele
Er ontstaan nieuwe recepten door het gebruik van restjes uit je koelkast. Deze cowboy puree bijvoorbeeld. Ik had een prachtig gemarineerd varkenshaasje liggen en wou daar puree bij serveren maar had ook nog wel wat groentjes over die op moesten. En wie houdt nu niet van een smeuïge, verrijkte aardappelpuree?

Wat hebben we nodig:
  • een scheutje neutrale olie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 selderstengel, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1/3 courgette, gewassen en in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 mini blikje maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
  • peper en zout
  • 600 gr aardappelen, gewassen en geschild
  • 50 gr boerenboter
  • nootmuskaat
  • 50 ml culinaire room
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olie opwarmen in een grote pan.
  • Fruit de groentjes aan (ui, selder, wortel, courgette) en laat ze glazig worden.
  • Roer de maïs door de groentjes en kruid met peper en zout.
  • Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze goed gaar in licht gezouten water.
  • Giet af en laat uitdampen.
  • Stamp de aardappelen en meng ze met de boter.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer de gegaarde groentjes onder de puree en werk af met de room.
  • Warm nog even goed door.
TIP:

Je kan er ook nog alle mogelijke kleuren paprika aan toevoegen, voor een TexMex versie.

Reacties