Cowboy puree
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- een scheutje neutrale olie
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 selderstengel, schoongemaakt en in fijne brunoise gesneden
- 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1/3 courgette, gewassen en in fijne brunoise gesneden
- 1/2 mini blikje maïskorrels, gespoeld en uitgelekt
- peper en zout
- 600 gr aardappelen, gewassen en geschild
- 50 gr boerenboter
- nootmuskaat
- 50 ml culinaire room
- Laat wat olie opwarmen in een grote pan.
- Fruit de groentjes aan (ui, selder, wortel, courgette) en laat ze glazig worden.
- Roer de maïs door de groentjes en kruid met peper en zout.
- Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze goed gaar in licht gezouten water.
- Giet af en laat uitdampen.
- Stamp de aardappelen en meng ze met de boter.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Roer de gegaarde groentjes onder de puree en werk af met de room.
- Warm nog even goed door.
Je kan er ook nog alle mogelijke kleuren paprika aan toevoegen, voor een TexMex versie.
Reacties