Kip caprese

Foto Cathy Van de Moortele
Mozzarella, tomaat, basilicum, balsamico... allemaal smaken die goed samengaan. In combinatie met kip krijg je een heerlijk eenpansgerecht.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • 4 kipfilets
  • peper van de molen
  • zout
  • 75 gr balsamico
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • 400 gr San Marzano tomaten, in blokjes gesneden
  • 10 zwarte olijven, ontpit en gehalveerd
  • 4 plakken mozzarella cucina
  • 10 basilicumblaadjes, gescheurd
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Zet een grote pan op het vuur en laat er wat olijfolie warm in worden.
  • Kruid de kipfilets aan beide zijden met peper en zout.
  • Leg de kipfilets in de pan en bak ze bruin aan beide zijden. Reken zo'n 6 min per kant.
  • Haal de kip uit de pan en hou ze warm onder folie.
  • Voeg wat extra olie toe aan de pan.
  • Giet de balsamico in de pan, samen met de look.
  • Voeg de tomaten toe en laat die op een zacht vuur wegsmelten.
  • Voeg de olijven toe. 
  • Leg de kipfilets terug in de pan en schep er wat van de saus over.
  • Laat de kip even meegaren onder deksel.
  • Leg op elke kipfilet een plak mozzarella en zet het deksel weer op de pan tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Werk af met gescheurde mozzarella en pijpajuin.
TIP:

Mozzarella cucina is de beste mozzarella voor warme bereidingen. Te koop in grote blokken. Ik snij die blokken in porties en vries ze zo in. Snel ontdooid en altijd mozzarella cucina in huis.

Reacties