Chowder van mosselen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 kg mosselen, gespoeld en schoongemaakt
- olie
- 200 gr ui, gepeld en gesnipperd
- 100 gr selder, in blokjes gesneden
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- 900 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1 takje verse thijm, geritst
- peper en zout
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel maïzena
- 120 gr culinaire room
- verse bieslook, gesnipperd
- Gaar de mosselen in een pot met 500 ml water op een hoog vuur, onder deksel.
- Haal de schelpen uit de pot zodra ze open zijn. Hou 1 liter kookvocht apart.
- Haal het vlees uit de schelpen.
- Verwarm een zware pot, type Le Creuset, en laat er wat olie warm in worden.
- Fruit de ui met de selder en look, tot de ui glazig is.
- Voeg het kookvocht van de mosselen toe aan de groentjes.
- Voeg de aardappelblokjes ook toe en kruid met peper, zout en laurier.
- Laat de aardappeltjes koken tot ze beetgaar zijn.
- Schep 2 pollepels van de chowder uit de pot en mix die glad. Voeg de gladde mix terug toe aan de soep.
- Meng de maïzena met 1 eetlepel koud water tot een glad papje en voeg het toe aan de hete soep.
- Warm nog even goed door en laat de chowder indikken.
- Gooi het laurierblad weg.
- Voeg het mosselvlees, de room en de helft van de bieslook toe aan de soep en warm nog even door.
- Verdeel de chowder over 6 kommen en werk af met gesnipperde bieslook.
Geef nog wat krokant stokbrood met echte boter bij deze heerlijke chowder.
Doe er gerust wat kamschelpen bij (kleine coquilles).
Reacties