Orzotto met prei en spiegelei
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 l kippenbouillon
- boter
- olie
- 1 medium ui, gepeld en gesnipperd
- 2 jonge preien, schoongemaakt en gesnipperd
- 100 gr orzo (Griekse pasta)
- 35 ml witte wijn
- 125 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en gehalveerd of in 4 gesneden
- verse peterselie, gesnipperd
- verse bieslook, gesnipperd
- 25 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- 4 kakelverse eieren
Hoe gaan we te werk:
- Warm de kippenbouillon op. Laat hem niet koken.
- Laat wat boter en olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de ui en prei aan en laat die zacht worden op een medium vuur.
- Voeg de orzo toe en roer 1x om.
- Blus met de wijn.
- Laat de wijn praktisch uitkoken.
- Voeg een pollepel warme bouillon toe en laat de pasta dit vocht opnemen.
- Voeg telkens meer bouillon toe, maar wacht tot de vorige lepel is opgenomen.
- Ondertussen laat je wat olie smelten in een kleine pan.
- Bak de champignons krokant. Kruid met peper en zout.
- Terug naar de orzotto: eens alle bouillon is opgebruikt, neem je de pan van het vuur.
- Roer de gebakken champignons, peterselie en bieslook onder de orzotto en werk af met Parmezaanse kaas, peper en zout.
- Bak 4 spiegeleitjes.
- Serveer de orzotto in diepe borden en leg op elke portie een spiegelei.
TIP:
Er is nu ook een volkoren versie van de gekende Griekse pasta.
Reacties