Gefrituurde pladijs

Foto Cathy Van de Moortele
Enkele weken terug had ik een bestelling gedaan bij Gambas@home: ruime keuze, netjes gekoeld geleverd, goed verpakt en kwaliteitsvolle producten. Eén van die producten, was pladijsfilets, een visje dat wij toevallig heel graag eten. Deze keer wou ik niet de gewone gebakken pladijsfilets serveren. Wat dacht je van pladijs in een krokant jasje?

Wat hebben we nodig:
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels maïzena
  • peper en zout
  • spuitwater
  • 4 pladijsfilets, ontdooid en drooggedept
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de frituurpan aan op 180°C of vul een hapjespan tot de helft met frituurolie  .
  • Meng de bloem met de maïzena en kruid flink met peper en zout.
  • Voeg lepel per lepel spuitwater toe, tot je een beslag krijgt dat zo dik is als niet-opgeklopte room. Het beslag mag niet te lopend zijn, het moet de filets mooi bedekken.
  • Eens de olie op de juiste temperatuur is, haal je de filets één voor één door het beslag.
  • Laat de visfilets per 2 in het frietvet glijden en bak ze mooi krokant.
  • Laat de vis uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.
TIP:

De vis zal niet echt donker kleuren. Dit is een licht en luchtig beslag, dat zal zorgen voor knapperige visfilets, maar ze worden niet bruin. Een beetje zoals een tempurabeslag.
Dit is een ideaal recept voor wanneer je frituurolie net moet verschoond worden. Is je frituurolie nog niet aan vervanging toe, kies dan voor frituurolie in een pan, zodat je frietjes de volgende keer geen vissmaak krijgen. Je kan de olie nadien filteren en in fles bewaren voor een volgende keer.
Als je de olie in een pan opwarmt, laat dan wat beslag in de hete olie glijden. Je ziet meteen of het vet heet genoeg is.

Reacties