Linguine met kastanjechampignons

Foto Cathy Van de Moortele
Pasta word ik nooit beu. Er zijn ook zoveel mogelijkheden, al is het maar de vorm van de pasta die verschilt van gerecht tot gerecht. Op de lokale boerenmarkt had ik knapperig verse kastanjechampignons gekocht, zo van die hele grote. Een halve kg had ik voorzien voor in een pastagerecht. Heerlijk!

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta van 2 eieren en 200 gr pastabloem
  • 1 eetlepel olie
  • 15 gr boter
  • 500 gr kastanjechampignons, schoongemaakt en in plakken gesneden
  • 1 teen look, ongepeld, gekneusd
  • peper en zout
  • 1 eetlepel verse kruiden, gesnipperd (ik heb gekozen voor rozemarijn, thijm en oregano)
  • 100 ml culinaire room (facultatief)
  • enkele chilivlokjes
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pasta volgens het recept hierboven. 
  • Draai de pasta tot lasagnevellen en versnij ze daarna tot linguine. 
  • Laat de linguine even drogen nadat je ze bestoven hebt met bloem.
  • Breng een pot met ruim, gezouten water aan de kook.
  • Zet je grootste pan op het vuur en laat daarin de olie en boter warm worden.
  • Voeg de champignons toe en roer goed om (als je kan, mag je de pan even opschudden).
  • Leg de teen look tussen de champignons.
  • Kruid met peper, zout en de verse kruiden.
  • Op een hoog vuur laat je de champignons mooi bruin en krokant bakken.
  • Ondertussen kook je de linguine al dente.
  • Voeg een kopje pastakookvocht toe aan de champignons.
  • Breng de pasta over in de pan en meng met de champignons. Gebruik hiervoor een tang.
  • Voeg de room toe en warm nog even goed door. Gooi de look weg.
  • Werk af met chilivlokjes voor extra pit.
  • Verdeel de pasta over 2 kommen en geef de Parmezaanse kaas erbij.
TIP:

Het toevoegen van pastakookvocht aan de pan met champignons, zal zorgen voor een lichte saus en zal ook helpen bij het omscheppen van de pasta door de champignons.
De room is facultatief. Je kan dit gerecht perfect eten zonder room.

Reacties