Thaïse curry met scampi

Foto Cathy Van de Moortele
Wanneer ik een curry met garnalen maak, gebruik ik graag scampi die ik niet meer hoef te pellen. Gewoon laten ontdooien, even marineren voor extra smaak en hup!, de pan in.
Ik bestel al een tijdje bij Gambas@home, omdat ik daar producten vind die ik elders niet kan vinden. Tot en met 30/9/2019 kan ik jullie een leuke verrassing aanbieden: per bestelling krijg je met deze code HHFREE een gratis zakje gepelde scampi. De code kan op meerdere orders gebruikt worden. Voeg het product toe aan je bestelling en geef de promocode in.
Van een meevaller gesproken!

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr gepelde scampi, ontdooid en drooggedept met keukenpapier
  • neutrale olie
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • snuifje zout
  • enkele chilivlokjes naar smaak
  • 1 kleine ui, gepeld, gehalveerd en in repen gesneden
  • 1/2 rode paprika, in repen gesneden
  • 1/2 gele paprika, in repen gesneden
  • 1/2 oranje paprika, in repen gesneden
  • 250 gr dikke kokosmelk
  • 4 eetlepels vissaus
  • 2 eetlepels pindakaas
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel donkerbruine suiker
  • stukje gember, geschild en geraspt
  • enkele basilicumblaadjes, gescheurd
  • wat verse korianderblaadjes
  • 4 kerstomaten, in plakjes gesneden
  • 2 eetlepels gezouten pinda's, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de ontdooide scampi in een diepvrieszakje, samen met 1 eetlepel olie, de geperste look en de chilivlokjes. Laat 10 min marineren. 
    Foto Cathy Van de Moortele
  • Verhit wat olie in een hapjespan.
  • Fruit de ui en paprikareepjes aan tot ze wat zachter geworden zijn. Laat ze niet kleuren.
  • Haal de groentjes uit de pan en zet ze even apart.
  • Laat wat extra olie goed warm worden en leg 1/3 van de scampi in de pan.
  • Laat de scampi bakken aan beide kanten en haal ze dan uit de pan. Ga zo verder tot alle scampi gebakken zijn.
  • Giet de kokosmelk, de vissaus en de pindakaas in de pan. Roer los.
  • Kruid met citroensap, bruine suiker en gember.
  • Voeg de groentjes weer toe en laat de saus wat indikken.
  • Voeg de scampi weer toe en werk af met basilicum, koriander en schijfjes kerstomaat.
  • Strooi de gehakte pinda's over de curry.
  • Serveer deze curry bij rijst of rijstvermicelli. 
TIP:

Hoe ontdooi je best scampi? Haal het aantal stuks dat je nodig hebt, uit de verpakking (ze zitten mooi los ingevroren) en leg ze in een kom met koud (!) water. Laat ze staan tot ze ontdooid zijn. Giet af en droog de scampi tussen enkele vellen huishoudpapier.
Geen zin om zelf scampi te pellen en het darmkanaal eruit te halen? Dan zijn deze scampi perfect voor jou! Maak vandaag nog gebruik van de code en haal jouw gratis zakje scampi in huis bij je bestelling. P.S. je mag de code ook doorgeven aan vrienden/familie.

Reacties