Nonkels tagliatelle met scampi
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olie
- 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
- 2 tenen look, gepeld en geperst
- 20 scampi, ontdooid, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
- peper en zout
- 50 gr witte wijn
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 koffielepel Bomba tomatenpuree
- 200 gr verse tagliatelle
- 250 gr culinaire room
- enkele blaadjes basilicum
- Laat wat olie warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit het sjalotje aan en voeg ook de look toe. Laat het niet kleuren.
- Kruid de scampi met peper en zout en voeg ze toe aan de pan.
- Laat de scampi kleuren aan 1 kant en draai ze om.
- Van zodra de andere kant gekleurd is, haal je de scampi uit de pan en je houdt ze warm.
- Blus de pan met de witte wijn en laat die praktisch wegkoken.
- Voeg de tomatenblokjes en de tomatenpuree toe en roer los. Warm goed door.
- Ondertussen gaar je de pasta in ruim, gezouten water.
- Voeg de room en de scampi toe aan de pan en warm nog even goed door.
- Giet de pasta af en hou wat van het kookvocht apart.
- Meng de pasta onder de scampi.
- Voeg wat pastakookvocht toe om het omroeren makkelijker te maken. De saus zal ook nog romiger worden en mooi binden door dit vocht.
- Kruid af met peper en zout.
- Werk af met gescheurde basilicum.
Je mag de wijn weglaten als je liever geen alcohol in je gerecht hebt.
Reacties