Zeevruchtenchowder
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 475 ml visbouillon
- 1 grote ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
- 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1/4 prei, schoongemaakt en in halve maantjes gesneden
- 185 gr aardappelen, geschild en in grove brunoise gesneden
- 100 ml witte wijn (of extra visbouillon als je liever geen alcohol gebruikt)
- 180 gr kabeljauwfilet, in stukken gesneden
- 7 scampi's, schoongemaakt en gehalveerd
- 16 venusschelpen, in de schelp
- peper en zout
- 100 ml zure room
- 100 ml room
- verse bieslook
- Doe de visbouillon in een kookpot, samen met de ui, wortel, prei en aardappelen.
- Breng alles aan de kook.
- Laat de groentjes zachtjes garen.
- Voeg de witte wijn (of extra bouillon) toe.
- Laat de vis, scampi's en venusschelpen meegaren in de warme soep.
- Kruid af met peper en zout.
- Roer de zure room en de room door elkaar en verrijk hiermee de soep.
- Laat de soep nog even doorwarmen, zonder ze te laten koken.
- Strooi versnipperde bieslook over de chowder en dien ze heet op, met een stukje knapperig stokbrood erbij.
Je kan ook zalm, sint-jacobsvruchten, koolvis, ... gebruiken in dit recept.
Reacties