Pastaschotel met groene asperges en rode paprika

Foto Cathy Van de Moortele
Een heel kleurrijke en smakelijke ovenschotel. Inspiratie van het moment en het viel me niet eens op dat de schotel vegetarisch was, tot de jongste dochter me er attent op maakte. Heb je toch graag wat vlees in je ovenschotel, dan kan je nog altijd wat blokjes ham toevoegen. Je hebt echter al proteïnen in je gerecht van de room en de kaas.

Wat hebben we nodig:
  • 650 ml water
  • 250 ml room
  • 75 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 groentenbouillonblokje
  • peper en zout
  • 250 gr rigatoni (buisjespasta)
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 5 groene asperges, diagonaal gesneden
  • 50 gr Emmenthaler, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng het water met de room, de Parmezaanse kaas en het verkruimeld bouillonblokje. Kruid met peper en zout en laat even staan.
  • Doe de ongekookte pasta in een ovenschotel.
  • Strooi de paprikareepjes en aspergestukjes over de pasta en meng alles door elkaar.
  • Overgiet de pasta met het roommengsel.
  • Strooi de Emmenthaler over het gerecht en bak de ovenschotel 45 min.
TIP:

Je kan ook elleboogpasta gebruiken. Zoek alleszins naar een grotere vorm die hol is binnenin, zodat je pasta alle vocht goed kan opnemen.
Ook lekker met champignons ipv asperges.

Reacties