Ceviche van zalm

Of wat dacht je van deze ceviche? Het citroensap zal de flinterdunne plakjes zalm lichtjes garen. Heerlijk voorgerecht.
Wat hebben we nodig:
- 300 gr verse zalmfilet, zonder vel
- 1 rode ui, gepeld en flinterdun geschaafd
- 50 gr kappertjes, uitgelekt
- 1/2 citroen, zonder pel, heel dun geschaafd
- peper van de molen
- zeezout
- het sap van 1/2 citroen
- Leg de zalmfilet 10 min in de diepvriezer, zodat je hem makkelijker in dunne plakjes kan snijden.
- Leg de plakjes zalm op een mooi bord. Ze mogen een beetje overlappen.
- Strooi de uiringen over de zalm, net als de kappertjes en plakjes citroen.
- Kruid met verse peper van de molen en zeezout en citroensap.
- Dek de zalm af en laat hem 15 min in de koelkast staan.
Zorg dat de zalm kraakvers is.
Reacties