Ceviche van zalm

Ik ben gek op rauwe vis en zal dan ook vaak mijn stukje zalm al rauw opgegeten hebben, alvorens hij bereid wordt. Sashimi van zalm of carpaccio? Laat maar komen!
Of wat dacht je van deze ceviche? Het citroensap zal de flinterdunne plakjes zalm lichtjes garen. Heerlijk voorgerecht.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr verse zalmfilet, zonder vel
  • 1 rode ui, gepeld en flinterdun geschaafd
  • 50 gr kappertjes, uitgelekt
  • 1/2 citroen, zonder pel, heel dun geschaafd
  • peper van de molen
  • zeezout
  • het sap van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de zalmfilet 10 min in de diepvriezer, zodat je hem makkelijker in dunne plakjes kan snijden.
  • Leg de plakjes zalm op een mooi bord. Ze mogen een beetje overlappen.
  • Strooi de uiringen over de zalm, net als de kappertjes en plakjes citroen.
  • Kruid met verse peper van de molen en zeezout en citroensap.
  • Dek de zalm af en laat hem 15 min in de koelkast staan.
TIP:

Zorg dat de zalm kraakvers is.

Reacties