Kippensoep

Foto Cathy Van de Moortele
Wat kan nu beter smaken dan een lekkere kom vers gemaakte kippensoep? Ideaal om die winterbacteriën te verjagen en gezellig voor de haard op te drinken. Gebruik verse kippenbouillon om alle profijt te halen uit deze gezonde maaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • 2 grote uien, ongepeld en gehalveerd
  • 2 tenen look, gepeld en geplet
  • 1 grote wortel
  • 1 raap
  • 1 selderstengel
  • 4 liter water
  • 2 kg kippenbeenderen (liefst van een gebraden kip of verse kippenvleugels)
  • 1 eetlepel zout
  • gedroogde thijm
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 laurierblad
  • 3 kipfilets
  • 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 prei, schoongemaakt en in ringetjes gesneden
  • 2 selderstengels, in fijne brunoise gesneden
  • peper en zout
  • verse peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Maak eerst de bouillon. Dat kan je daags voordien doen of je maakt de bouillon in de slowcooker tijdens de nacht;
  • Doe alle ingrediënten tot en met het laurierblad in je grootste pot. 
  • Breng de bouillon aan de kook en laat hem dan verder sudderen. 
  • Schuim de bouillon regelmatig af. De bouillon moet op een heel laag vuur, onder deksel, zo'n 2.5u sudderen. (in de slowcooker 10u op LOW of 5u op HIGH)
  • Kook de kipfilets gaar in de bouillon gedurende 20 min. Haal de kip uit de bouillon en laat de filets een beetje afkoelen,tot je ze in kleine blokjes kan snijden.
  • Voeg de groentjes toe aan de bouillon en kook ze beetgaar in 5 min. 
  • Voeg de kip weer toe aan de soep, kruid met peper en zout en strooi de peterselie erover.
TIP:

Maak er een maaltijdsoep van door op het einde noodles te laten meekoken in de bouillon.
Je kan de soep nog verrijken met mini gehaktballetjes.

Reacties