Chinese kippenvleugeltjes

Foto Cathy Van de Moortele
Heel goedkoop te verkrijgen en toch superlekker. Chinese kippenvleugeltjes vragen niet veel voorbereiding, noch ingrediƫnten. Ik maak ze het liefst in de slowcooker, zo heb je er geen omkijken naar en ben je zeker dat het vlees supermals en smakelijk wordt.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr donkerbruine suiker
  • 175 ml sojasaus
  • 1/2 koffielepel gemberpoeder
  • 2 teentjes look, gepeld en geperst
  • 1.5 kg kippenvleugels
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de suiker met de sojasaus, het gemberpoeder en de geperste look. 
  • Doe de kippenvleugels in een grote diepvrieszak en overgiet ze met de marinade.
  • Sluit de zak en leg hem een nachtje in de koelkast, zodat de kip alle smaken kan opnemen.
  • Giet de marinade met de vleugeltjes in de kom van de slowcooker en laat ze 6 - 8u op LOW garen.
TIP:

Lekker met nasi goreng.
Je kan de marinade indikken en ze bij de vleugeltjes serveren als saus.

Reacties