Kip uit Toscane

Foto Cathy Van de Moortele
Wij eten eigenlijk minder vaak kip dan ik dacht. Kip is nochtans lekker en je kan er veel mee doen. Tijd voor wat extra inspiratie uit Toscane.

Wat hebben we nodig:
  • bloem
  • peper en zout
  • oregano
  • basilicum
  • 4 kipfilets
  • olie
  • 1 rode en 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes look, gepeld en fijngesnipperd
  • 120 ml kippenbouillon
  • 200 ml room
  • 120 ml melk
  • een handvol Parmezaanse kaas, geraspt
  • 500 gr verse tagliatelle
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kruid de bloem met peper, zout, oregano en basilicum.
  • Doop de kipfilets in de bloem en schud de overtollige bloem af. Hou 2 eetlepels van de gekruide bloem apart om straks de saus in te dikken.
  • Verhit wat olie in een zware, grote pan.
  • Bak de kip bruin aan alle zijden. De kip hoeft nog niet gaar te zijn.
  • Bekleed een bakplaat met aluminium en vet ze in.
  • Leg de kipfilets op de bakplaat en bak ze gedurende 15 min. 
  • Kook de tagliatelle beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Bak de paprikareepjes in een beetje vetstof in de pan. Voeg de look toe.
  • Dik de paprikareepjes in met 1 eetlepel van de gekruide bloem en roer goed om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat het gerecht zachtjes sudderen en indikken.
  • Klop de room lichtjes op met 2 eetlepels van de gekruide bloem. 
  • Voeg de room en melk toe aan de pan. Laat alles zachtjes verder pruttelen.
  • Roer de kaas door de saus.
  • Meng de helft van de saus met de pasta. 
  • Serveer met de gebakken kip en de rest van de saus.
TIP:

Voeg verschillende kleuren paprika toe voor meer smaak en kleur.
Voeg een kleine zak verse, jonge spinazie toe wanneer je de room en melk in de pan giet. Laat de spinazie wegsmelten in de saus.
Strooi wat getoaste dennepitjes over het gerecht, net voor het serveren.

Reacties