Boerenomelet

Dit is zo'n gerechtje dat ik graag klaar maak als ik alleen thuis ben. Geen zin in uitgebreid koken, maar toch voldoende om je maag te vullen en tevreden neer te zinken op de bank... Deze portie is voor 2: dan heb je nog voldoende voor die nachtelijke uitstap naar de keuken.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr spek, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 paprika, ontpit en in brunoise gesneden
  • 6 eieren, lichtjes geklopt
  • peper en zout
  • 125 gr Emmenthaler, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de spekblokjes gedurende 5 min op medium warmte in een grote pan. Ze moeten niet bruin worden.
  • Voeg de uisnippers en de paprikablokjes toe en laat ze zacht worden.
  • Giet overtollig vet uit de pan.
  • Klop de eieren en kruid met peper en zout.
  • Giet de eieren over de groentjes in de pan. 
  • Bak de omelet op medium warmte en gebruik een spatel om de randjes van de omelet op te tillen zodat lopend ei zijn weg eronder vindt.
  • Strooi de kaas over de omelet en dien op zodra de kaas gesmolten is.
TIP:

Soms voeg ik nog een klein blikje bonen in tomatensaus toe.
Gebruik gerust een restje gekookte aardappelen.
Voeg hamblokjes toe ipv spekblokjes.
Voeg 2 rode aardappelen, gewassen en in brunoise gesneden, toe na het bakken van het spek, als je toch koolhydraten in je maaltijd wilt. Laat ze mooi bruin bakken voor je de uien toevoegt.

Reacties