Wrap met kip

Die zachte, Mexicaanse tortilla pannenkoeken zijn ideaal om te vullen. Ik koop ze graag bij Xenos in Nederland, omdat ze dan iets dikker en niet zo groot zijn. Vaak zijn ze ook verrijkt met tomaat of spinazie. Durf je grenzen eens te verleggen en maak eens wrap in plaats van je gebruikelijke boterhammetjes.

Wat hebben we nodig:
  • 12 kleine, zachte tortilla's
  • 1/2 Romeinse sla, gesnipperd
  • 4 rijpe tomaten, ontpit en in brunoise gesneden
  • 1/2 gele paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 3 eetlepels rijstazijn voor sushi
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • peper en zout
  • olie
  • 500 gr kippendelen, zonder vel, gemalen
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 2 eetlepels limoensap
  • verse koriander, gesnipperd
  • 1 eetlepel sojasaus
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de sla met de tomatenblokjes en paprika in een kom.
  • Maak de vinaigrette met de rijstazijn, het citroensap, de honing, look, peper en zout.
  • Verhit wat olie in een grote pan en bak het kippengehakt zachtjes tot het kleurt en gaar is.
  • Kruid met peper en zout, look, limoensap, koriander en sojasaus.
  • Laat de kip nog even doorwarmen.
  • Warm de tortilla's gedurende 30 - 60 sec op in de microgolf.
  • Leg in het midden van elke tortilla een portie kip. Besprenkel met de vinaigrette en werk af met het slaatje. Vouw de tortilla dicht.
TIP:

Voeg gerust nog maïs toe of plakjes avocado.

Reacties