Gratin van wortelpuree met spinazie

Foto Cathy Van de Moortele
Deze tricolore gratin van wit, oranje en groen ziet er niet alleen mooi uit, maar hij smaakt ook heerlijk. Een (h)eerlijk ovengerecht!

Wat hebben we nodig:
  • 800 gr aardappelen, geschild en gewassen
  • 450 gr wortelen, geschraapt
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 500 gr gehakt
  • 250 gr verse spinazie
  • 50 gr vetstof
  • paneermeel
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Snij de aardappelen en de wortelen in gelijke stukken en kook ze samen gaar in licht gezouten water.
  • Giet de groenten af en duw ze door een pureeknijper.
  • Meng deze puree met 2 eitjes.
  • Hak de spinazie in de keukenrobot.
  • Meng het gehakt met de spinazie.
  • Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg het 3e eitje toe.
  • Vet een vorm lichtjes in met boter.
  • Doe de helft van de wortelpuree in de bakvorm en strijk glad.
  • Verdeel het spinaziegehaktmengsel over de puree en strijk glad.
  • Doe de rest van de wortelpuree er bovenop en strijk nogmaals glad.
  • Bestrooi de ovenschotel met paneermeel.
  • Verdeel enkele vlokjes boter over de puree.
  • Zet de gratin 45 min in de warme oven.
  • Zet de grill nog even aan en laat het ovengerecht een bruin korstje krijgen.
TIP:

Je kan de schotel op voorhand klaarmaken. Reken dan wat extra oventijd.
Ook lekker met wat geraspte kaas op de spinazie, voor je de deklaag van wortelpuree erover schept.

Reacties