Kaneelstrikken

Een heel makkelijk broodje, zeker als je begint van gekocht pizzadeeg. Ik maak mijn deeg graag zelf, maar je kan even goed gekocht deeg gebruiken. De combinatie met de suiker en de kaneel maakt dit broodje onweerstaanbaar.

Wat hebben we nodig:
  • pizzadeeg
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Rol het deeg rechthoekig uit.
  • Snij het deeg in repen van 4x 15 cm.
  • Leg elke reep in een "knoop" op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
  • Bestrijk elke strik met gesmolten boter.
  • Meng de suiker met de kaneel en bestrooi elke strik met dit mengsel.
  • Bak de kaneelstrikken 10 min in de hete oven.
  • Serveer meteen.
TIP:

Je kan nog slagroom serveren bij deze kaneelstrikken, maar ik vind ze prima zoals ze zijn.

Reacties