Roggebrood met walnoten en rozijnen
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 20 gr verse gist
- 100 ml water, lauw
- 300 gr tarwebloem
- 200 gr roggebloem
- 220 ml water
- 10 gr boter
- 2 eetlepels notenolie
- 10 gr zout
- 70 gr walnoten, grof gehakt
- 50 gr gouden rozijntjes
- Breek de gist in het lauwe water en laat het papje schuimig worden.
- Doe de twee soorten bloem in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gistpapje in. Dek af met een beetje bloem.
- Giet het water aan Ć©Ć©n kant van de bloem en verdeel de boter en de olie over de bloem.
- Strooi het zout naast de boter.
- Laat de Kenwood het deeg goed kneden, tot het helemaal loslaat van de kom.
- Kneed de noten en de rozijnen handmatig onder het deeg en laat de Kenwood dan nog maar zijn werk eens doen.
- Laat het deeg 40 min rusten onder een handdoek.
- Bol het deeg op en laat het nog 20 min rusten onder de handdoek.
- Geef het brood vorm en leg het op een ingevette bakplaat onder een handdoek. Laat het brood 1u rijzen op een tochtvrije plaats onder een handdoek.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak het brood 35 min of tot het gaar is.
Aarzel niet om afwisseling te zoeken in de noten.
Reacties