Gemarineerde kippenhaasjes

Als je kipfilets koopt, dan zit meestal het kippenhaasje nog aan de filet vast. Ik maak ze graag los en vries ze apart in, zodat ik niet de duurdere kippenhaasjes moet kopen. Eens ik voldoende kippenhaasjes verzameld heb, dan worden ze klaargemaakt in deze lekkere marinade.

Wat hebben we nodig:
  • 6 - 8 kippenhaasjes
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels sojasaus
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de kippenhaasjes in een diepvrieszakje.
  • Giet de honing, het citroensap en de sojasaus bij de kip.
  • Sluit het zakje en masseer de kip, zodat de marinade goed in het vlees kan trekken.
  • Laat de kippenhaasjes een tweetal uurtjes marineren in de koelkast (langer mag ook).
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Bak de kippenhaasjes 35 min zonder de marinade of tot de kip gaar is.
TIP:

Laat de marinade wat indikken op het vuur en serveer ze als saus bij de kip.
Lekker met kip en gebakken ananas.

Reacties