Pizzadeeg 2 ingrediënten

Foto Cathy Van de Moortele
Echt, voor dit pizzadeeg heb je slechts 2 ingrediënten nodig: Griekse yoghurt en zelfrijzende bloem. Je hoeft het deeg niet te laten rijzen en kan er meteen mee aan de slag. Geen excuus meer om een pizza uit de diepvriezer te halen en je vragen te stellen bij alle woorden in de ingrediëntenlijst die je niet kan uitspreken....

Wat hebben we nodig:
  • 185 gr Griekse yoghurt
  • 200 - 240 gr zelfrijzende bloem
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 230°C.
  • Doe de Griekse yoghurt in de keukenrobot.
  • Voeg 200 gr bloem toe en meng goed.
  • Voeg meer bloem toe als het deeg nog te plakkerig is. Het mag namelijk niet meer aan je handen blijven kleven.
  • Kneed het deeg nog even kort door op je werkblad en rol het dan uit.
  • Besprenkel het deeg met een beetje olie.
  • Beleg het pizzadeeg met toppings naar jouw keuze en bak de pizza 10 - 12 min op een bakplaat die je ingevet hebt met een beetje olie en daarna bestrooid hebt met wat paneermeel.
TIP:

toppings:
marinara saus, mozzarella en pepperoni
lookpoeder, marinara saus, mozzarella
...

Reacties