Gezonde appelringen

Deze twist op ontbijtpannenkoekjes, zorgt niet alleen voor vreugde, maar vooral ook voor minder calorieën. Je bijt in deze knapperige appelringen en ervaart meteen de zachte, sappige binnenkant. Je hebt geen esdoornsiroop nodig om deze appelringen te verrijken: wat Griekse yoghurt, vers fruit en geschaafde amandelen erbij en kan de dag op een gezonde manier beginnen.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr volkoren bloem
  • 25 gr havermout
  • 1 eetlepel donkerbruine suiker
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 1 koffielepel kaneel
  • snuifje nootmuskaat
  • snuifje zout
  • 1/2 banaan
  • 240 ml sojamelk of amandelmelk
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 3 appels, gewassen, van het klokhuis ontdaan en elk in 6 plakken gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 100°C en zet er een bakplaat in.
  • Meng de bloem met de havermout, bruine suiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.
  • Plet de banaan in een kommetje. Voeg de melk, het ei en de vanille toe en meng alles goed door elkaar tot een brij.
  • Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng ze kort onder elkaar. Het beslag zal redelijk slap zijn.
  • Verhit een een grote pan op medium warmte en vet ze lichtjes in.
  • Doop elke appelring in het beslag en laat overtollig beslag afdruipen.
  • Bak de ringen 2 min of tot je belletjes ziet verschijnen op het beslag. Draai de ringen om en bak de andere kant ook goudbruin.
  • Hou de appelringen warm in de oven en ga door tot alle ringen gebakken zijn.
TIP:

Bak deze appelringen niet te lang op voorhand.

Reacties