Gezonde appelringen

Wat hebben we nodig:
- 100 gr volkoren bloem
- 25 gr havermout
- 1 eetlepel donkerbruine suiker
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1 koffielepel kaneel
- snuifje nootmuskaat
- snuifje zout
- 1/2 banaan
- 240 ml sojamelk of amandelmelk
- 1 ei
- 1 koffielepel vanille extract
- 3 appels, gewassen, van het klokhuis ontdaan en elk in 6 plakken gesneden
- Verwarm de oven voor op 100°C en zet er een bakplaat in.
- Meng de bloem met de havermout, bruine suiker, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout.
- Plet de banaan in een kommetje. Voeg de melk, het ei en de vanille toe en meng alles goed door elkaar tot een brij.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte en meng ze kort onder elkaar. Het beslag zal redelijk slap zijn.
- Verhit een een grote pan op medium warmte en vet ze lichtjes in.
- Doop elke appelring in het beslag en laat overtollig beslag afdruipen.
- Bak de ringen 2 min of tot je belletjes ziet verschijnen op het beslag. Draai de ringen om en bak de andere kant ook goudbruin.
- Hou de appelringen warm in de oven en ga door tot alle ringen gebakken zijn.
Bak deze appelringen niet te lang op voorhand.
Reacties