Kaassaus voor nachos

Fiesta Mexicana!
Gebruik die laatste tortilla chips die je nog in huis hebt, om nachos te maken. Met die romige, cheddar kaassaus, pijpajuintjes, zure room, guacamole... mmmmm ideaal om te knabbelen tijdens een filmavondje thuis op de bank.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels vetstof
  • 2 eetlepels bloem
  • 240 ml volle melk
  • snuifje zout
  • snuifje cayenne peper
  • 225 gr cheddar kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de vetstof smelten in een steelpan.
  • Voeg de bloem toe en klop met een garde tot een gladde roux.
  • Voeg de melk toe en blijf goed kloppen tot een dikke saus gevormd is. 
  • Kruid met zout en cayenne peper. 
  • Laat de kaas smelten in de saus. 
  • Klaar!
TIP:

De saus blijft vloeibaar zolang ze warm blijft. Gebruik een chauffe plat om de saus warm te houden.
Wil je de saus heropwarmen? Doe dat dan langzaam in een steelpannetje. Voeg een klein beetje water toe en warm de saus op. Warm de saus niet op in de microgolf.
Serveer de saus over tortilla chips of gebruik ze als dipsaus. Werk af met pijpajuintjes, verse tomatenblokjes, guacamole, zure room, salsa,...

Reacties