Mexicaanse Taco taart

De geur van de Mexicaanse kruiden zorgen altijd een beetje voor een vakantiegevoel. We zijn nog nooit in Mexico geraakt, maar ik zou me zeker thuisvoelen in hun klimaat en keuken.
Deze hartige Mexicaanse taart is een warme hap om samen met een groepje vrienden te delen.

Wat hebben we nodig:
  • 75 gr boerenboter, gesmolten en afgekoeld
  • 1 ei
  • snuif zout
  • snuif kristalsuiker
  • snuifje bakpoeder
  • 2 kopjes maïsmeel
  • 1 kopje bloem
  • vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 450 gr gemengd gehakt
  • 2 koffielepels Mexicaanse kruiden
  • 1/2 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 3 eieren
  • 350 ml room
  • 350 ml melk
  • zwarte peper
  • zout
  • 100 gr Emmenthaler, geraspt
  • 2 tomaten, ontpit en in brunoise gesneden
  • avocado, ontpit en in brunoise gesneden (besprenkeld met citroensap)
  • zure room
  • pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • jalapeno pepers, in plakjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Klop de gesmolten boter met het ei. 
  • Meng het zout met de suiker, het bakpoeder, het maïsmeel en de bloem.
  • Meng de natte met de droge ingrediënten tot een vast deeg.
  • Druk het deeg uit in een geribbelde, ronde taartvorm. Zorg dat je dat ook opstaande randjes hebt.
  • Prik het deeg op meerdere plaatsen in met een vork.
  • Maak proppen van aluminiumfolie en duw deze tegen de opstaande taartranden.
  • Bak de bodem 12 min in de warme oven.
  • Verhit een pan en laat wat vetstof smelten.
  • Fruit de uisnippertjes glazig. 
  • Voeg het gehakt toe en bestrooi het met de kruiden en het zout.
  • Bak het gehakt rul en verdeel het dan over de taartvorm.
  • Bak de paprikareepjes een beetje aan in wat vetstof en strooi ze over het gehakt.
  • Klop de eieren met de room en melk.
  • Kruid met peper en zout.
  • Giet dit mengsel over het gehakt en bestrooi met de kaas.
  • Bak de gehakttaart gaar in 30 - 45 min.
  • Werk af met blokjes tomaat, avocado, zure room, pijpajuintjes, jalapeno pepers,... naar smaak.
TIP:

Ook lekker om ze de volgende dag koud te eten bij een picknick.
Je kan het gehakt ook vervangen door seitangehakt of kippengehakt.
Maak de taart eens andersom, door eerst het gehaktmengsel in de vorm te doen en het deeg daar bovenop te leggen.

Reacties