Strawberry cupcakes

Foto Cathy Van de Moortele
Ok, ik geef het toe: dit is zeker niet het seizoen om aardbeien te kopen. Ik was op zoek naar iets rood, iets zoet, iets lekker. Ja, uiteraard voor Valentijn. Ik moest die aardbeien gewoon kopen en ik moest er een dessertje mee maken. Deze strawberry cupcakes zijn gewoon te lekker om ze te laten staan.
Happy Valentine's Day! <3

Wat hebben we nodig:
  • 240 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 12 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 240 ml melk
  • 25 ml olie
  • 1 ei
  • 100 gr kristalsuiker
  • 300 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 115 gr philadelphia natuur
  • 70 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 35 gr patisseriebloem
  • 55 gr kristalsuiker
  • snuifje kaneel
  • 45 gr koude boter, in blokjes gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet 12 muffinvormpjes in je muffinpan op je ovenrooster.
  • We maken eerst het beslag voor de cupcakes.
  • Meng de bloem met het bakpoeder, het zout en de vanillesuiker. Gebruik hiervoor een garde.
  • Klop de melk met de olie, het ei en de suiker. 
  • Spatel deze twee mengsels kort door elkaar. 
  • Verdeel de helft van dit beslag over de vormpjes.
  • Strooi de helft van de aardbeien over dit beslag.
  • Maak nu het cheesecake beslag.
  • Klop de philadelphia met de suiker, vanillesuiker en het ei.
  • Verdeel dit beslag over de aardbeien die al in de muffinvormpjes liggen.
  • Maak de topping.
  • Meng hiervoor de bloem met de suiker, kaneel en de koude boter. Gebruik je vingers om kruimeltjes te maken van deze ingrediënten. 
  • Strooi de helft van de topping over de cupcakes.
  • Ga verder met de rest van het basisbeslag, de resterende aardbeien en de rest van de topping.
  • Bak de cupcakes 25 - 35 min of tot ze gaar zijn. Laat ze niet langer bakken dan nodig.
TIP:

Test de gaarheid van de cupcakes, door een satéprikker in het midden van een cupcake te duwen. De prikker moet er droog uitkomen.

Reacties