Kvaefjordkake uit Noorwegen

Wat hebben we nodig:
- 100 gr boter, op kamertemperatuur
- 100 gr kristalsuiker
- 4 eierdooiers
- 3 eetlepels melk
- 100 gr patisseriebloem
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1 koffielepel vanillesuiker
- 4 eiwitten
- 200 gr kristalsuiker
- 150 gr ongepelde amandelen, grof gehakt
- 400 ml slagroom
- 1 flesje amandelextract
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Mix de boter romig met de suiker.
- Voeg de eierdooiers één voor toe en mix ook de melk erdoor.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en de vanillesuiker.
- Meng de droge ingrediënten door de natte.
- Vet een ronde springvorm van 22cm diameter goed in en stort het beslag in de vorm.
- Klop de eiwitten voor de helft op en voeg de suiker geleidelijk aan toe.
- Klop de eiwitten verder op tot meringue.
- Schep de meringue op het beslag en strooi er de gehakte noten over.
- Bak de taart 20 - 25 min of tot ze mooi goudbruin gekleurd is.
- Laat de taart helemaal afkoelen in de vorm.
- Klop de slagroom op met het amandelextract. Doe deze vulling in een spuitzak met grote, gekartelde spuitmond.
- Haal de taartring voorzichtig los.
- Snij de taart horizontaal door.
- Zet de onderste helft op een taartschaal.
- Spuit de vulling op de onderste helft. Doe dat in een spiraalvorm, te beginnen vanuit het midden naar de buitenkant toe.
- Zet de bovenkant voorzichtig op de slagroom.
Vervang het amandelextract door rumessence.
Reacties