Viskroketjes

We hebben de hamkroketten al gehad, maar deze viskroketjes zijn even lekker. Je maakt ze op voorhand, vriest ze in en eet ze wanneer je er trek in hebt.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg kabeljauw (of wijting), in gelijke stukken gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 ml melk
  • 1 glas water
  • 400 gr aardappelen, geschild en gestoomd
  • verse peterselie, gehakt
  • bieslook, fijngesnipperd
  • bloem
  • peper en zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • panko of paneermeel
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Leg de vis in een kookpot, met de laurierblaadjes.
  • Overgiet met de melk en het water en breng alles aan de kook.
  • Eenmaal aan de kook, zet je het vuur zachter en laat je de vis 10 min zachtjes garen.
  • Schep de vis uit het vocht en doe die in een grote kom.
  • Pureer de aardappelen met een pureeknijper.
  • Meng de puree voorzichtig met de vis en de groene kruiden. Laat de vispuree afkoelen.
  • Kruid bloem met peper en zout.
  • Vorm kleine hamburgers van het vismengsel.
  • Wentel de visburgers door bloem (klop overtollige bloem af), achtereenvolgens door het ei en daarna door de panko.
  • Laat de kroketjes even opstijven en bak ze daarna in een pan, op een zacht vuurtje, met een klontje vetstof.
TIP:

Je kan de viskroketjes ook frituren. Als je ze uit de diepvries haalt, laat ze dan eerst ontdooien.
Serveer met verse tartaarsaus en een groene salade.

Reacties