Papsaus

Een typisch West-Vlaams streekgerecht uit de oude doos. Prinseskes met papsaus en een gepocheerd eitje. Recepten moeten niet altijd zo vergezocht zijn..

Wat hebben we nodig:
  • 500 ml karnemelk
  • 20 gr vloeiende bloem
  • 120 gr boerenboter
  • 60 gr margarine
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Breng 400 ml karnemelk aan de kook.
  • Breek de bloem in de resterende 100 ml karnemelk en roer tot een glad papje.
  • Voeg het papje toe aan de hete karnemelk tot je een gebonden "pap" krijgt.
  • Smelt de boter met de margarine en laat de vetstoffen bruisen tot een hazelnootkleur.
  • Giet de vetstof bij de pap.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Kruid bij met vers geraspte nootmuskaat.

Reacties

MARC DE CORTE zei…
' PAPSAUSSE ' Vergeet NIET de in brunoise gesneden rauwe ajuin. Marc de Corte
Hallo Marc,

bedankt voor je inbreng. Hier nog nooit papsausse gegeten met uitjes. Moeten we eens proberen. De saus met uitjes die wij graag eten, vind je hier terug: http://www.kokenenhogehakken.blogspot.be/#!http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2012/05/ajuintjessaus.html