Aardappelring
Met aardappelen kan je alle kanten op. Ook al ben je niet echt een aardappellover, er is toch zeker wel een gerecht dat je voorkeur kan wegdragen. Deze aardappelring bijvoorbeeld, kan je vullen met een waaier aan groenten.
Wat hebben we nodig:
Vul de ring bijvoorbeeld met (romanesco)bloemkoolroosjes, die je gegaard en even opgebakken hebt.
Wat hebben we nodig:
- 1 kg aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 25 gr vetstof
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 200 gr ricotta
- 200 gr roomkaas, type Philadelphia
- 3 eieren, gescheiden
- 25 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt
- peper en zout
- Stoom de aardappelen gaar en pureer ze.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Vet een ringvorm lichtjes in.
- Verhit de vetstof in een pannetje en fruit de sjalotjes zachtjes aan. Ze hoeven niet te kleuren.
- Meng de sjalotjes met de puree, ricotta en roomkaas.
- Voeg de eierdooiers één voor één toe en meng goed na elke toevoeging.
- Roer de kaas door de puree en kruid af.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de puree.
- Schep de aardappelpuree in de ringvorm en bak de aardappelring gedurende 30 min.
- Stort de aardappelring op een platte schaal en vul de opening met warme groentjes.
Vul de ring bijvoorbeeld met (romanesco)bloemkoolroosjes, die je gegaard en even opgebakken hebt.
Reacties