Onion rings

Foto Cathy Van de Moortele
Ik weet het, dit is zo typisch Amerikaans maar ook zo yummie. Heel eenvoudig aperitiefhapje en je hebt er geen dure ingrediënten voor nodig. Laat je vooroordelen vallen en ga voor deze uienringen. Ze zijn niet gefrituurd, maar in de oven gebakken, dus om de calorieën hoef je je al geen zorgen te maken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 grote ui, gepeld
  • 500 ml karnemelk
  • 60 gr panko
  • 60 gr paneermeel
  • 30 gr fijngemalen cornflakes
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de ui in dunne ringen. Haal de ringen uit elkaar en leg ze in een ondiepe schaal.
  • Overgiet met de karnemelk en laat de onion rings 2u trekken in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de panko met het paneermeel en de cornflakes.
  • Doop elke onion ring in dit mengsel en zorg dat de ui helemaal bedekt is met een korstje.
  • Leg alle onion rings op een licht ingevet bakblik.
  • Na 12 min in de oven, kan je genieten van deze knapperige, goudbruine hap!
TIP:

Niets let je om hier een dipsausje bij te serveren.
Je moet de onion rings meteen kunnen eten. Bak ze dus niet op voorhand om later weer op te warmen, dat werkt niet.

Reacties