Pindakaasfudge

Heerlijk om als kerstgeschenkje te geven aan iemand die je liefhebt.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr boter
  • 500 gr donkerbruine suiker
  • 120 ml melk
  • 250 gr pindakaas
  • het merg van 1 vanillestokje
  • 300 gr bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Smelt de boter in een steelpannetje.
  • Roer de suiker en de melk door de boter en breng het even aan de kook. Roer niet!
  • Haal de pan van het vuur en roer de pindakaas en de vanille door de botersuikermassa.
  • Doe de bloemsuiker in een grote kom. Giet het warme mengsel over de suiker en klop het mengsel met een houten lepel glad.
  • Giet de fudge in een vierkante bakvorm van 20 cm en laat die lichtjes afkoelen.
  • Zet de fudge in de koelkast tot hij opgesteven is.
  • Snij de fudge in vierkantjes, draai de vorm om zodat ze eruit vallen en bewaar ze in een goed afgesloten doos.
TIP:

Neem bij voorkeur pindakaas met stukjes.
Bewaar de fudge in de diepvries en haal ze uit, enkele minuten voor je iets lekkers bij de koffie wilt.
Neem een steriliseerbokaaltje en vul die met de fudge. Een feestelijk lintje erom heen en je hebt een mooi cadeautje!

Reacties