Eiernoodles met rundvlees

Thuiskomen van je werk en opwarmen met een kom eiernoodles... Dit gerecht vraagt niet zoveel werk. Comfort food!

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olie
  • 80 gr biefstuk, in dunne, hapklare plakjes gesneden
  • 2 teentjes look, gepeld en grof gehakt
  • 1 kleine ui, gepeld en in dunne, halve ringen gesneden
  • vissaus
  • zout
  • kristalsuiker
  • 100 gr eiernoodles, 1 min gekookt en uitgelekt
  • 1/2 courgette, in fijne julienne gesneden
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt
  • een handvol verse sojascheuten
  • sojasaus
  • sesamolie
  • verse koriander, gehakt
  • peper
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de wok en laat ze goed heet worden. 
  • Doe een lepel olie in de wok. Wok het vlees kort aan met de look en de helft van de uiringen.
  • Voeg een scheutje vissaus toe. Breng op smaak met 1/2 koffielepel zout en 1/2 koffielepel suiker.
  • Roerbak nog even en haal dan het vlees/uimengsel uit de wok. Zet het even apart.
  • Maak de wok schoon en verhit ze opnieuw met 1 lepel olie.
  • Wok de rest van de ui met het versnipperde wit van de pijpajuintjes.
  • Voeg de noodles, courgette en sojascheuten toe.
  • Breng op smaak met 1/2 koffielepel zout en 1/2 koffielepel suiker.
  • Werk af met een scheutje vissaus en een scheutje sojasaus.
  • Meng het groene gedeelte van de pijpajuintjes door het gerecht, samen met het rundvlees.
  • Bak nog even en druppel dan wat sesamolie over je noodles.
  • Breng de noodles over in een mooi kommetje en werk af met koriander en een draai van de pepermolen.
TIP:

Laat het rundvlees zeker niet te lang garen, anders wordt het taai en onsmakelijk.
Look en pijpajuintjes horen thuis in een gezonde keuken. Je kan er nooit genoeg van gebruiken.
Wees voorzichtig met het zout als je ook nog sojasaus gebruikt.
Uiteraard kan je nog meer groenten toevoegen: rondjes wortel, reepjes paprika, paksoi, Chinese kool,..

Reacties