Penne all'arrabbiata
Niets zo eenvoudig als een pasta met pittige tomatensaus. Jammer dat je het niet zo vaak vindt op menukaarten in restaurants. Daarom maken we het thuis zelf klaar! Dit pastagerecht en macaroni all'amatriciana zijn toch wel mijn favoriete Italiaanse pasta's.
Wat hebben we nodig:
Ik gebruik liefst platte peterselie.
Wil je een iets minder uitgesproken looksmaak? Plet dan het teentje look, bak het mee en verwijder het voor je de tomatenblokjes toevoegt.
Wat hebben we nodig:
- penne
- 50 ml olie
- 2 teentjes look, gepeld en geplet
- 1 Spaans pepertje, ontpit en fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes
- peper en zout
- verse peterselie, fijngesnipperd
- Kook de penne al dente in ruim, gezouten water.
- Verhit de olie in een pan.
- Voeg de look en de pepertjes toe. Laat even rustig meebakken en zorg dat de look niet verbrandt.
- Voeg de tomatenblokjes toe.
- Kruid met peper en zout.
- Laat de saus 15 min zachtjes pruttelen.
- Giet de pasta af en meng de penne door de saus.
- Werk af met peterselie.
Ik gebruik liefst platte peterselie.
Wil je een iets minder uitgesproken looksmaak? Plet dan het teentje look, bak het mee en verwijder het voor je de tomatenblokjes toevoegt.
Reacties