Croque mozzie

Mozzarella blijft lekker. Zowel koud in een caprese salade of lekker warm in bijvoorbeeld een croque mozzie. Kies voor mozzarella die geschikt is om te verwarmen.

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr mozzarella, in plakjes gesneden
  • 8 vierkante sneden oud, wit brood
  • 2 grote eieren
  • 120 ml melk
  • snuifje thijm
  • snuifje zout
  • vetstof
Hoe gaan we te werk:
  • Verdeel de kaas over 4 sneden brood. Dek af met het resterende brood.
  • Klop de eieren los met de melk, thijm en zout.
  • Verhit wat vetstof in een antikleefpan.
  • Doop telkens een broodje in het eiermengsel en bak de croque goudbruin in de pan.
  • Snij de croque mozzie diagonaal door en serveer meteen.
TIP:

Maak een frisse salade bij deze croque, voor extra kleur, smaak en vitamientjes.
Gebruik koelkastrestjes om deze croque nog te verrijken: plakjes kippewit of kalkoen, blaadjes spinazie, schijfje tomaat,...

Reacties