Kabeljauw of kreeft?

Eet je graag kreeft maar moet je op je budget letten? De manier waarop deze kabeljauw bereid wordt, zorgt ervoor dat de kabeljauw naar kreeft smaakt. Probeer het maar uit.

Wat hebben we nodig:
  • 4 kabeljauwfilets, bevroren
  • 1 liter water
  • 135 gr kristalsuiker (of een equivalent aan zoetstof)
  • 25 gr zout
  • 150 gr boter, gesmolten
  • snuifje paprika
Hoe gaan we te werk:
  • Schik de bevroren filets in een pan waar ze mooi inpassen in 1 laag. Overgiet met het water, voeg de suiker en het zout toe. Het water moet de vis volledig bedekken. Is dat niet zo, voeg dan extra water toe.
  • Breng het water aan de kook. 
  • Kook de vis 3-5 min.
  • Schep de visfilets met een schuimspaan uit het water. Laat ze uitlekken op keukenpapier en dep ze helemaal droog.
  • Zet de vis koel weg tot je hem wilt gaan eten.
  • Verwarm de grill voor en vet een ovenschotel lichtjes in.
  • Leg de visfilets in de ovenschotel.
  • Bestrijk de vis met de boter en bestuif met paprikapoeder.
  • Grill de vis 8-10 min of tot de filets goudbruin zijn.
TIP:

Bestrooi de filets met wat paneermeel voor ze onder de grill gaan, voor een krokant korstje.
Serveer met prinsessenboontjes of groene asperges.

Reacties