Eenvoudige rabarbertaartjes

In onze tuin hebben we een rabarberplant staan. Rabarber doet me altijd denken aan de tuin van mijn opa. Hoe we als jonge kinderen de stelen uit de grond trokken en rauw opknabbelden, zonder suiker! Ondertussen zijn we al wat zoetere smaken gewend, maar de zurige smaak van rabarber vind ik nog altijd lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 6 stelen rabarber
  • rietsuiker
  • beetje water
  • rechthoekig bladerdeeg
  • 2 eieren, gescheiden
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 250 gr mascarpone
  • het merg uit 1 vanillestok
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de uiteinden van de stelen en zorg dat vuile stukjes verwijderd zijn.
  • Snij de stelen even lang en leg ze in een ovenschaal.
  • Bestrooi met suiker en overgiet met een beetje water (je wilt nadien wat rabarbersap overhouden).
  • Rooster het fruit zo'n 15 min, of tot een mespunt er makkelijk door kan.
  • Verwarm de oven op 220°C.
  • Rol het bladerdeeg nog een beetje dunner uit en snij drie grote rechthoeken waar de stelen op passen. 
  • Vet het bakblik lichtjes in en leg het bladerdeeg op het bakblik.
  • Verdeel de stelen rabarber op het deeg en maak rondom rond ondiepe sneetjes, iets kleiner dan de oorspronkelijke rechthoek. Op die manier kan het deeg mooi rijzen in de oven en krijg je rechthoekige, hoge taartjes. Zorg ervoor dat je de inkepingen niet te diep maakt.
  • Smeer de randjes deeg in met wat van het rabarbersap, voor een mooie glans.
  • Bak de taartjes 20 min in de hete oven.
  • Klop ondertussen de eierdooiers los met de suiker.
  • Klop de mascarpone en het vanillemerg bij de eieren.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder de mascarpone.
  • Serveer de taartjes met een bolletje mascarpone crème.
TIP:

Resterende mascarpone crème kan je eten met gemengd rood fruit of bij meringue. Of gewoon op brood, belegd met aardbeien.

Reacties