Provençaalse aardappelpartjes

Foto Cathy Van de Moortele
In Amerika zijn ze nogal tuk op "potato wedges". Deze aardappelpartjes zijn minstens zo lekker. Gebruik je fantasie en trek je kruidenkast open, om deze aardappeltjes de lekkerste smaken mee te geven.

Wat hebben we nodig:
  • 4 grote aardappelen, gewassen
  • olie
  • kruiden naar smaak (oregano, thijm, rozemarijn,..)
  • enkele tenen look, gepeld en in dunne plakjes gesneden
  • paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Snij de aardappelen door in de lengte en snij iedere helft dan in 3 deeltjes.
  • Zet de aardappelpartjes op in koud water en kook ze 10 min voor.
  • Giet ze af en schud ze even op.
  • Meng de olie met de kruiden, look en het paprikapoeder in een diepvrieszakje.
  • Voeg de aardappelpartjes toe, doe het zakje dicht en schud goed, zodat elk partje aardappel bedekt is met kruidenolie.
  • Doe de aardappeltjes in een ovenschotel in één laag en bak ze 20 - 30 min of tot ze gaar zijn. 
TIP:

Voeg ook partjes ui toe aan het aardappelmengsel.
Zorg dat de aardappelstukken even groot zijn, zodat de gaartijd gerespecteerd wordt.
Hou je niet van de aardappelschil? Verwijder ze dan voor je de aardappelen in stukken snijdt.
Ga op zoek naar aardappelen voor in de oven (bakaardappelen). Ze zijn veel groter en steviger dan gewone aardappelen en zijn ideaal voor ovengerechten.

Reacties