Uientaart
Wat hebben we nodig:
- 1 vel kruimeldeeg
- 25 gr boter
- 30 ml olie
- 900 gr uien, gepeld en in ringen gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 2 eieren
- 300 ml room
- 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg het kruimeldeeg in een quichevorm en beleg het deeg met bakpapier. Giet de vorm vol met bakparels of gedroogde peulvruchten. Bak het deeg blind in 15 min.
- Verwijder de bakparels en het bakpapier.
- Verhit de boter met de olie in een grote braadpan.
- Laat de uien met de laurier en de mosterdzaadjes een half uurtje zachtjes bakken, onder deksel, zonder dat de uien bruin worden. Verwijder de laurierblaadjes.
- Klop de eieren los met de room en de kaas.
- Spatel de uien onder de eieren en giet alles in de voorgebakken bodem.
- Kruid af met peper en zout.
- Bak de uientaart 35 min of tot ze goudbruin is.
Heb je geen mosterdzaadjes? Voeg dan wat mosterd toe aan de eiermassa.
Reacties