Uientaart

Een leuke afwisseling op de meer gekende quiche. Deze uientaart zit boordevol smaak en kan zowel warm als koud gegeten worden.

Wat hebben we nodig:
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 25 gr boter
  • 30 ml olie
  • 900 gr uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 2 eieren
  • 300 ml room
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg het kruimeldeeg in een quichevorm en beleg het deeg met bakpapier. Giet de vorm vol met bakparels of gedroogde peulvruchten. Bak het deeg blind in 15 min.
  • Verwijder de bakparels en het bakpapier.
  • Verhit de boter met de olie in een grote braadpan.
  • Laat de uien met de laurier en de mosterdzaadjes een half uurtje zachtjes bakken, onder deksel, zonder dat de uien bruin worden. Verwijder de laurierblaadjes.
  • Klop de eieren los met de room en de kaas.
  • Spatel de uien onder de eieren en giet alles in de voorgebakken bodem.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Bak de uientaart 35 min of tot ze goudbruin is.
TIP:

Heb je geen mosterdzaadjes? Voeg dan wat mosterd toe aan de eiermassa.

Reacties