Goulash van kip

Goulash maak je normaal met rundsvlees. Heb je al eens kip gebruikt om goulash te maken? Wij maken trouwens ook stoofvlees van kip ipv runds- of varkensblokjes.

Wat hebben we nodig:
  • 1 lepel olie
  • 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld
  • 750 gr ontveld kippenvlees, in blokjes
  • 500 ml bouillon, heet
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • thijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper en zout
  • snuif paprikapoeder
  • 2 eetlepels zure room
  • verse peterselie, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie in een grote kookpot.
  • Fruit de uien aan met de look.
  • Bak het vlees even aan, zodat het aan alle kanten een kleurtje krijgt.
  • Voeg de bouillon, tomatenblokjes en paprikareepjes toe.
  • Kruid met thijm, laurier, peper en zout en paprikapoeder.
  • Breng de goulash aan de kook en laat hem onder deksel een uurtje sudderen. 
  • Voeg vocht toe indien nodig, zodat de goulash niet uitdroogt.
  • Werk af met zure room en peterselie.
TIP:

Je kan de goulash ook in de slowcooker klaarmaken.
Serveer met frietjes of met rijst.
Voeg eens wat sperciebonen toe aan de goulash, als extra groente.
Het donkere vlees van de dijen is het meest sappige vlees.

Reacties