Italiaanse Taralli

Foto Cathy Van de Moortele
Onze uitwisselingsstudente Ilaria Landriscina bracht voor ons Taralli mee. Deze krokante koekjes worden gegeten bij het aperitief als crackers. Superlekker!

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr patisseriebloem
  • 10 gr zout
  • 2 koffielepels zwarte peper of venkelzaadjes (optioneel)
  • 150 ml olijfolie
  • 200 ml witte wijn
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de bloem in een kom. 
  • Strooi het zout bij de bloem, voeg de peper of venkelzaadjes toe en giet de olie erbij.
  • Meng alles door elkaar.
  • Voeg de witte wijn toe en kneed tot een homogeen deeg. 
  • Weeg stukjes af van 12 gr. Je hebt zo'n 80 stukjes nodig. Rol de stukjes deeg tot worstjes.
  • Vorm een cirkel van elk stukje en druk de uiteinden op elkaar, zodat je een ring bekomt.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Breng water aan de kook en kook telkens 10 taralli tegelijk.
  • Als de taralli komen bovendrijven, zijn ze gaar.
  • Laat ze uitlekken, drogen en afkoelen op een keukenhanddoek.
  • Schik de taralli op het bakblik en bak ze goudbruin in 35 min.
  • Laat de taralli helemaal afkoelen. Na het afkoelen, zijn de taralli hard en krokant.
TIP:

Je kan taralli kopen in de Italiaanse delicatesse zaak. Of je maakt ze gewoon zelf natuurlijk.
Ik had geen witte wijn in huis en heb voor dit recept droge sherry gebruikt. Smaakt prima!
Bewaar de koekjes in een blikken doos.

Reacties