Ravioli prei champignons
Wat hebben we nodig:
- verse pasta van 3 eieren en 300 gr De Cecco pastabloem
- beetje vetstof
- 1 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 300 gr Parijse champignons, fijngehakt
- peper en zout
- 1 teentje look, gepeld en geplet
- 1 wit van prei, gewassen en fijngesnipperd
- scheutje witte wijn
- 200 ml kippenbouillon
- 150 ml room
- vers gesnipperde bieslook
- Parmezaanse kaas
- Verhit een braadpan en bak hierin het sjalotje aan met de champignons in de vetstof. Kruid met peper en zout.
- Voeg het teentje look toe.
- Stoof de prei even mee met de champignons.
- Verwijder het teentje look.
- Schep de vulling op een bord zodat ze kan afkoelen.
- Giet een scheutje witte wijn in de pan en schraap de bakrestjes los. Laat de wijn uitkoken.
- Voeg de bouillon en de room toe.
- Kook de bouillon in met de room tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.
- Rol de pasta uit tot lange vellen. Schep hoopjes van de vulling op een pastavel, dek af met een tweede vel en druk de lucht er zoveel mogelijk uit.
- Kies een raviolivorm en snij de ravioli's ermee uit. Duw nogmaals goed, zodat alle lucht uit de pasta is. Kook de ravioli's gaar in ruim, gezouten water.
- Als je vulling over hebt, dan doe je die gewoon bij de saus.
- Serveer met de saus en werk af met de bieslook. Schaaf enkele Parmezaanse krullen over het gerecht.
Wil je hier een vegetarisch gerecht van maken, vervang de kippenbouillon dan door groentenbouillon.
Om zoveel mogelijk lucht te verwijderen uit de ravioli's, kan je met een glas, dat een klein beetje groter is van diameter dan de vulling, even op de ravioli's drukken. Neem dan een raviolivormpje dat nog iets groter is en snij je ravioli's uit.
Om de ravioli's nog feestelijker te maken, schaaf je wat truffel over het pastagerecht.
Dit recept is goed voor 24 grote ravioli's.
Je kan de ravioli's ook serveren zonder saus.
Reacties