Citroensoufflé

Een dessert hoeft niet altijd room of chocolade te bevatten om lekker te zijn. Dit dessertje is fris en licht en zal bij iedereen in de smaak vallen.

Wat hebben we nodig:
  • boter om in te vetten
  • 3 eieren, gescheiden
  • 100 gr kristalsuiker
  • 20 gr patisseriebloem, gezeefd
  • het sap van 1 citroen
  • 200 ml melk
  • zeste van 1 citroen
  • snuifje zout
  • bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Breng water aan de kook.
  • Vet 6 ovenpotjes in met boter.
  • Leg een keukenhanddoek in een grote ovenschaal.
  • Klop de dooiers met de suiker tot een lichte massa.
  • Klop de bloem door deze mengeling.
  • Voeg geleidelijk aan het citroensap, melk en zeste toe.
  • Klop de eiwitten met het zout tot zachte pieken.
  • Spatel de eiwitten door de vla met een garde.
  • Giet de vla (die nog steeds heel vloeibaar is) in de potjes en zet die op de handdoek in de ovenschaal.
  • Vul de ovenschaal met kokend water tot halverwege de potjes.
  • Bak de citroensouffleetjes 25 min of tot ze lichtjes gebruind zien.
  • Bestuif de souffleetjes met bloemsuiker en dien lauwwarm op.
TIP:

Persoonlijk heb ik liever de (gesuikerde) citroenzeste van Dr Oetker. Jammer genoeg vind ik die enkel in Nederland.

Reacties