Gebakken appeltjes

Gebakken appeltjes zijn voor grote mensen, appelmoes voor kindjes (al kan zo'n mousseline ook wel eens smaken). Heb je nog wat appelen liggen in je fruitschaal die niet zo knapperig vers meer zijn? Gebruik ze dan in dit recept.

Wat hebben we nodig:
  • 4 appels, geschild en van het klokhuis ontdaan
  • 55 gr vetstof
  • 120 ml koud water
  • 5 gr maïzena
  • 50 gr donkerbruine suiker
  • snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de appels in gelijke partjes.
  • Verhit de vetstof in een grote pan en bak de appeltjes zo'n 10 min op een laag vuurtje of tot ze gaar zijn.
  • Los de maïzena op in het koude water en giet het bij de appeltjes.
  • Even aan de kook brengen zodat de saus wat kan indikken.
  • Werk af met de suiker en de kaneel.
  • Serveer de appeltjes bij bloedworst of varkensvlees. Ook lekker als dessert bij vanilleroomijs.
TIP:

Je kan de siroop afgieten en houden voor op Amerikaanse ontbijtpannenkoekjes.
Een appelsnijder zorgt voor gelijke partjes appel (gekocht bij Xenos).

Reacties