Soba Noodles met spinazie

Foto Lana Joos
Soba noodles zijn gemaakt van boekweitmeel en heel gezond. Je vindt ze zeker in de Aziatische supermarkt en ook soms gewoon in onze eigen supermarkt. In combinatie met spinazie, kan je deze soep eten als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. De Japanse keuken blijft boeiend.

Wat hebben we nodig:
  • 30 ml olie
  • 1 bakje shiitake champignons
  • 4 pijpajuintjes, fijngesnipperd, het wit gescheiden van het groen
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • zout
  • 800 ml bouillon
  • 1/2 pak soba noodles
  • verse spinazie, in reepjes getrokken
  • 2 eetlepels vers limoensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • hot chilisaus
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de olie in een grote kookpot.
  • Verwijder de steeltjes van de shiitake (gooi ze weg) en snij de hoedjes in dunne plakjes.
  • Roerbak de champignons, het wit van de pijpajuintjes, de look en de gember. Kruid met zout.
  • Voeg de bouillon en 200 ml water toe. Breng de soep aan de kook.
  • Voeg de noodles toe, verminder het vuur en laat de noodles garen.
  • Voeg de spinazie toe en laat nog 1 min doorwarmen. 
  • Werk af met het limoensap en de sojasaus.
  • Zoek mooie kommetjes uit om de soep in te serveren.
  • Bestrooi de soep met het groen van de pijpajuintjes. Druppel wat chili in de soep.
TIP:

Probeer de soep te eten met chopsticks. Breng de kom naar je mond en slurp je noodles op, net zoals het hoort.
Ik vind de soep een dag later nog lekkerder smaken.
Soba noodles worden per portie verpakt, omwikkeld met een mooi lintje.

Reacties