Wok met kip en broccoli

Foto Cathy Van de Moortele
Wokgerechten zijn snel klaar. Roerbak eerst het vlees en gaar de harde groente kort mee met de noodles. Werk af met je favoriete saus en ga lekker zitten met jullie kom.

Wat hebben we nodig:
  • 2 ontbeende kippenbouten, in hapklare stukken gesneden
  • neutrale olie
  • 1 teen look, gepeld en in plakjes gesneden
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 koffielepel kipkruiden
  • peper van de molen
  • 1 broccoli, schoongemaakt en in roosjes verdeeld
  • 2 porties eiernoodles
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 koffielepel getoaste sesamolie
  • Spaans pepertje, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel amandelschilfers, getoast in een droog pannetje
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de kip in een kom en doe er 1 eetlepel olie, de look, ui, kipkruiden en peper bij.
  • Schep goed om, dek af met plastic folie en laat 30 min marineren in de koelkast.
  • Zet een grote pot licht gezouten water op het vuur en breng hem aan de kook.
  • Kook de broccoli beetgaar en voeg op het laatste de eiernoodles toe (die hoeven niet lang te garen).
  • Laat een eetlepel olie goed warm worden in de wok op een hoog vuur.
  • Bak de kip bruin en knapperig aan alle zijden. 
  • Voeg de beetgare broccoliroosjes en de noodles toe en schud goed op.
  • Werk af met sojasaus, sesamolie en het gesnipperd Spaans pepertje.
  • Verdeel het wokgerecht over 2 wokken en werk af met de amandelschilfers.
TIP:

Je mag de kip ook de avond ervoor al marineren.
Gebruik een olie met een hoog rookpunt.
Toast eens pinda's of cashews ipv amandelschilfers. Net zo lekker!
De steel van de broccoli gooi je niet weg. Je schilt hem en snijd hem in dunne plakjes. Gaar ze mee met de broccoliroosjes.
Kippenbouten hebben sappiger en smaakvoller vlees dan de kipfilets. Ik koop ze meteen ontbeend en gebruik ze graag in dit soort gerechten.

Reacties