Tuinkerssoep in de soupmaker

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van de pittigheid en de peperachtige smaak van tuinkers. Wist je dat je er ook soep kan van maken? 

Wat hebben we nodig:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 200 gr tuinkers, gewassen
  • 50 ml culinaire room
  • 1 l kippenbouillon, heet
  • 50 ml culinaire room
  • peper van de molen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Laat de olie warm worden in een kookpot.
  • Fruit het uitje glazig. 
  • Voeg de tuinkers toe en fruit even mee aan, zonder te laten kleuren.
  • Blus met de hete kippenbouillon.
  • Breng de soep aan de kook en laat ze 15 min garen.
  • Blender de soep.
  • Giet de soep terug in de pot en laat ze nog even opkoken.
  • Giet de room bij de soep en kruid af met peper en zout.

TIP:

Je kan ook wat wit van prei mee aan fruiten voor extra smaak.
Ik maak deze soep graag in mijn soupmaker. Dan voeg ik de room toe, net voor ik er de bouillon bij doe.

Reacties